De Lüün-methode

Bij Lüün werken we met een eigen methode gebaseerd op Design Thinking. In onze opzet creëren we een omgeving waar we samen problemen of vraagstukken omzetten in ideeën en oplossingen, deze toetsen en realiseren. In onze benadering zetten we de mens centraal. Op die manier ontstaan oplossingen die werken en waarde toevoegen.

Mensgericht en co-creatief

Onze aanpak is mensgericht en co-creatief. We vernieuwen vanuit een diepgaand begrip van de mensen voor wie jouw beoogde oplossing bedoeld is: de leerling, de cliënt, de medewerker, de burger, etc. We denken van ‘buiten naar binnen’ en creëren altijd samen met jou en jouw collega's. Het voordeel daarvan is dat je de aanwezige expertise en creativiteit in de organisatie benut en het draagvlak vergroot.

Van vraagteken naar uitroepteken
in vier fases

fase 1 begrijpen
Fase 1 Begrijpen

In deze fase leer je jouw vraagstuk, de context en de doelgroep voor wie je oplossingen wilt ontwikkelen echt goed begrijpen. Dit doen we door ons te verdiepen in de drijfveren en het gedrag van de doelgroep. Aan de hand van onder andere interviews, desk research, stakeholderanalyse en gesprekken met experts, krijg je het vraagstuk steeds scherper. Ook verkennen we samen de stip op de horizon: Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Aan welke criteria wil je dat oplossingen voldoen? Aan het einde van deze fase weet je precies met welke focus je in de volgende fases impact kunt maken.

fase 2 creëren
Fase 2 Creëren

De inzichten uit fase 1 zijn de basis voor het creëren van oplossingen in fase 2. Aan de hand van 'Hoe kunnen we'-vragen en andere brainstormtechnieken prikkelen we je om uitdagingen om te zetten in ideeën die passen bij jouw organisatie. We helpen je anders te denken buiten de gebaande paden. Aan het einde van deze fase maken we een selectie en clusteren we de ideeën tot concrete concepten en brengen we ze tot leven door middel van technieken als prototyping.

fase 3 valideren
Fase 3 Valideren

In deze fase toetsen we de concepten op financiële en organisatorische haalbaarheid, rendabiliteit en aantrekkelijkheid. Samen bedenken we hoe we de concepten kunnen testen in de praktijk, feedback kunnen ophalen bij de doelgroep en klein kunnen starten. Bijvoorbeeld door middel van een pilot. Zo werken we in kleine stapjes toe naar realisatie.

fase 4 realiseren
Fase 4 Realiseren

In de realisatiefase worden oplossingen breder uitgerold en geïmplementeerd. Indien gewenst ondersteunen wij in deze laatste fase in de vorm van procesbegeleiding.

De energie van het nieuwe

Lüün is een innovatiebureau met jarenlange ervaring. Als onderdeel van Driessen Groep horen wij bij een familie van bedrijven in het HR-domein die 30 jaar bestaat. Driessen Groep heeft als missie: werkgeluk mogelijk maken. Onze bijdrage aan werkgeluk uit zich in de energie die iets nieuws je geeft. Dat enthousiasme delen wij graag met organisaties om ons heen. Omdat wij geloven dat blijven verbeteren en innoveren eraan bijdraagt dat je met vernieuwde energie en plezier aan de dag van morgen begint.