Innovatietrajecten  

“Hoe kunnen we…” zo starten de meeste complexe innovatie-vraagstukken. Vragen die groot zijn, ingewikkeld en waarvan de oplossing niet voor het oprapen ligt. Essentiële vragen die de toekomst van een organisatie bepalen. Maar hoe pak je het aan? Waar begin je? Wat kies je? Onze innovatietrajecten brengen structuur en leiden gegarandeerd tot waardevolle vernieuwingen.

Innovatie traject.png

Creativiteit in co-creatie

De experts van Lüün begeleiden je door het hele innovatietraject zodat je zelf meer ruimte krijgt voor de inhoud. Met uitdagende werkvormen ontlokken we de creativiteit en nieuwsgierigheid van jou en je collega’s. Als je denkt dat dat aan jou niet is besteed, dan heb je het mis. Iedereen is van nature creatief! Wij geloven in de kracht van co-creatie, want een innovatietraject doe je nooit alleen. Samen onderzoeken we het probleem en komen we tot nieuwe ideeën waar we samen voor willen gaan.


Van begrijpen naar creëren tot valideren en realiseren

 In onze innovatietrajecten werken we met een methode gebaseerd op Design Thinking. Door de mens centraal te zetten komen we tot oplossingen die werken en waarde toevoegen. We werken volgens onderstaande fases en ontwerpen een innovatietraject op maat. Passend bij jouw organisatie en vraagstuk.

Deze fase is gericht op het scherp krijgen van het vraagstuk en wat we samen willen bereiken. Dit doen we door ons grondig te verdiepen in de mensen voor wie we de oplossing ontwikkelen. We gebruiken technieken zoals (expert)interviews, stake-holderanalyses en klantreizen en doen samen inspiratie op om je blik te verruimen. Dit vormt het startpunt voor de creatiefase. 

Fase 1 begrijpen.png
Fase 1
Begrijpen

In deze fase ontstaan de ideeën en concepten. We dagen de betrokkenen uit om creatief te zijn met brainstormtechnieken en geven opdrachten die aanzetten tot ‘anders denken’.

Aan het einde van deze fase selecteren we de beste oplossingen en maken ze tastbaar met prototyping.

Fase 2 creëren.png
Fase 2
Creëren

Het is tijd om de gekozen oplossingen te toetsen op financiële en organisatorische haalbaarheid, rendabiliteit en aantrekkelijkheid voor de doelgroep door actief feedback bij hen op te halen. We werken de oplossing verder uit, maken definitieve keuzes en bepalen vervolgstappen voor de realisatie. Indien nodig organiseren we pilots.

Fase 3 valideren.png
Fase 3
Valideren

In de realisatiefase wordt de oplossing geïmplementeerd in de praktijk. Indien gewenst ondersteunen wij in deze laatste fase in de vorm van procesbegeleiding of innovatie coaching.

Fase 4 realiseren.png
Fase 4
Realiseren
Quote foto's4.png

"Lüün maakt grote onderwerpen ‘klein’ en helpt je écht in het vormen van je denkproces."

- Renee Slotboom, Manager Human Talent & Kwaliteit bij Variantzorg

We staan te springen om je te helpen bij jouw innovatievraag. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek denken we graag met je mee.