Onderzoek Brainport Development & Holland Expat Center South

Hoe helpen we Mkb’ers om internationale medewerkers in dienst te nemen?

Brainport Development & Holland Expat Center South promoten de regio Eindhoven en helpen expats bij het settelen in hun nieuwe thuisland. Maar waarom nemen sommige bedrijven wel een international aan, en anderen niet? Met deze vraag kwamen ze naar Lüün om beter te begrijpen wat het Midden- en kleinbedrijf (Mkb) omtrent werving bezig houdt.

De Aanpak

Voor dit onderzoek maakte Lüün gebruik van een gedragsmodel om motivaties en drempels van het Mkb boven water te halen. Door zowel Mkb’ers te interviewen die geen internationale medewerker hebben als bedrijven die net de eerste in dienst namen kwam er inzichten in de overwegingen en drijfveren die dit specifieke thema oproept.

Het Resultaat

Alle bevindingen werden gebundeld in een visuele en overzichtelijke rapportage. Hierna volgden 2 brainstorms om samen te komen tot sociale interventies die het Mkb gaan helpen. Alle interventies werden getoetst en verrijkt met gedragstechnieken om de ideeën naar een hoog niveau te tillen. In 2023 zal er een start gemaakt worden om bevindingen met het Mkb te delen en interventies verder te ontwikkelen.

Meer weten over deze casus?

Neem dan vrijblijvend contact op met Theo.

Neem contact op