Innovatietraject VariantZorg

Hoe kunnen we met nieuwe recruitmentdienstverlening effectiever inspelen op het personeelstekort in de ouderenzorg?

De ouderenzorg staat voor grote veranderingen in de komende jaren. Tekort aan verzorgenden, verpleegkundigen en helpenden leidt ertoe dat veel organisaties zoeken naar nieuwe manieren om werving en selectie vorm te geven en zichtbaar te zijn op de arbeidsmarkt. VariantZorg herkende deze uitdaging en vroeg Lüün om te onderzoeken hoe zij met nieuwe dienstverlening nog meer impact kunnen maken bij het vinden van personeel voor zorginstanties.

De Aanpak

Het project bestond uit diepgaand onderzoek met klanten van VariantZorg en experts. In diepte-interviews spraken we met klanten om echt te begrijpen waar zij op dit moment tegenaan lopen op het gebied van werving en selectie. We spraken ook met experts over trends op het gebied van HR in de zorg om onze inzichten te verrijken en voldoende inspiratie te hebben voor oplossingen. 

Dankzij scherpe vragen en opdrachten werd onze creativiteit aangewakkerd en daardoor werd onze doelstelling steeds scherper.

Het Resultaat

Uit het onderzoek bleek dat voor veel zorgorganisaties werving van personeel erg ad hoc geregeld is. Hierdoor zijn de organisaties onvoldoende zichtbaar. In co-creatiesessies hebben we in twee groepen een groot aantal mogelijke waardeproposities uitgewerkt en hier samen keuzes in gemaakt op basis van de belangrijkste klantinzichten en criteria vanuit de organisatie. Met als eindresultaat een uitgewerkte recruitmentpropositie.

Renee Slotboom

Lüün heeft echt geholpen om ons grote onderwerp klein te maken. De duidelijke, op maat gemaakte routekaart speelde hierbij een belangrijke rol. Maar zeker ook het talent van Samir om écht te luisteren en tot de kern te komen.

- Renee Slotboom, Manager Human Talent & Kwaliteit

Meer weten over deze casus?

Neem dan vrijblijvend contact op met Samir.

Neem contact op